NL - FR
OER
Home  >  De OER waarden  >  Historie
 


 

Historie

In de periode van wederopbouw werd in 1952 Gardisette opgericht in Emsdetten (Duitsland). Het idee was een glasgordijnenaanbod te creëren dat de consument oplossingen bood voor decoratieproblemen en vooral gemak in onderhoud. Gardisette positioneerde zich met een A-merk op een destijds nieuwe en ongebruikelijke wijze en werd hierdoor herkenbaar bij het grote ‘publiek’.
In de eerste reclamecampagne ooit op het gebied van decoratiestoffen benadrukte Gardisette de unieke eigenschappen van onderhoudsvriendelijke en gebruikersvriendelijke stoffen zoals o.a. wassen zonder krimp – nat ophangen – niet strijken.
Vrij snel na de invoering van de eerste Gardisette collectie werd begonnen met de produktie van stoffen op maximale breedte (300 cm), waardoor de breedte als hoogte ging fungeren. Het was niet langer noodzakelijk banen aan elkaar te naaien. Het fenomeen kamerhoog deed zijn intrede.

 

Een jaar later verraste Gardisette de branche door de toepassing van het loodveterkoord. Zomen werd overbodig.
Gestaag werd gewerkt aan de uitbreiding van ons aanbod voor raamdecoraties. Een overgordijnencollectie werd geïntroduceerd. Ook hiervoor golden dezelfde hoge kwaliteitsnormen en de unieke voordelen zoals dat ook al eerder voor de glasgordijnen van toepassing was. Dus naadloos, krimpvrij, niet strijken.
Nieuwe ontwikkelingen bij rolgordijnen, paneel- en vouwgordijnen zijn bijna vanzelfsprekend. Op basis van eigen technologie en de toepassing van hoogwaardige materialen is het voor Gardisette altijd mogelijk om haar aanbod langdurig te garanderen.

Door vast te houden aan een conceptmatige aanpak heeft het bedrijf zich succesvol ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van raambekleding. De profilering en de positionering van een merkartikel vormt de rode draad in de samenwerking met onze partners.

Laatste nieuws:

> Terug van weggeweest: Velours!
> Interieur Collectie Dagen 2017
> 12V actie
> Intirio 2015
> Nieuwe collectie drukstoffen
> Nieuw: Serie eigentijdse acrylroedes met chroom accent
> OER verdovend: Akoestische stoffen

Tips en adviezen:

> Elektrische bediening
> Reinigingsadvies
> Laat uw gordijn vOERen
> Gebruiksgemak

Vind een verkooppunt: